Abordarea problemei deficitului de apă

Dragii mei,

După întâlnirea avută aseară cu cetățenii din satul Cupșeni, am cerut sprijinul Prefecturii Maramureș, iar în această seara, la ora 19, vom avea în mijlocul nostru reprezentanți de la județ, cu sprijinul și implicarea dlui prefect, Rudolf Stauder, care a înțeles importanța prezenței autorităților în mijlocul nostru.

De asemenea, prezentă va fi și dna subprefect, Crina Fiorela Chilat, care va veni și cu o opinie din partea ADI-ului Apă-Canal, asociație din care facem și noi parte. Am convingerea că dna Chilat, împreună cu ceilalți specialiști din cadrul Prefecturii Maramureș, vor reuși să găsească soluții optime pentru problema cu care ne confruntăm. Totodată, am cerut și un punct de vedere al celor de la DSP (Direcția de Sănătate Publică) și am solicitat ajutor celor de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a ne dirija o cantitate de apă, astfel încât să avem siguranța zilei de mâine.

Au fost invitați și cei din Consiliu Local Cupșeni. I-am cerut explicații dlui viceprimar, Nicolae Bude pentru lipsa de la ședința de aseară din cadrul Comitetui Local pe Situații de Urgență, însă explicația dată de el a fost una specifică lui, fără nicio legătură cu realitatea! Și această seară, voi rechema pe cei ce fac parte din CLSU, pentru a întocmi un proces-verbal, pe care să-l înaintăm spre forurile superioare nouă.

Fac iar și iar apel la calm și înțelegere și totodată invit cetățenii alături de noi, cei ce-i reprezentăm, așa încât #ÎMPREUNĂ să luam cele mai bune decizii și să găsim cele mai dezirabile soluții. De APĂ avem cu toții nevoie, însă pe timp de secetă, APA trebuie folosită cu chibzuință: pentru uz casnic, pentru igienă, la animale, NU pentru a ne umple piscinele și a ne uda culturile de porumb/cartofi!

Toate aceste discuții le vom purta azi, 05.07.2022, de la ora 19, în curtea școlii din Cupșeni!

Doamne-ajută!

05.07.2022

Accesibilitate