Anunț Actualizare Subiect - Pădurea Libotinului

Dragi cetățeni ai satului Libotin, Am asistat la foarte multe discuții și inepții cu privire la pădurea Libotinului și la cea de la Suciu de Sus pe site-urile de socializare, față în față, telefonic, prin mesaje private, etc!

Haideți să dăm cărțile pe față și să discutăm deschis! I. #Pădurea_Libotinului

 1. Sentințele civile sunt la Primăria Cupșeni (noi sperăm că toate).
 2. Tabelul cu proprietarii și suprafețele aprobate prin sentințe, au ajuns la topograf luni 19.09.2022, ora 10:30, așa cum promisesem în ședința din data de 18.09.2022.
 3. Topograful urmează să studieze îndeaproape problema și apoi să ne comunice când se va începe întocmirea dosarelor.
 4. De îndată ce vom avea un minim de 5 dosare, promit ca personal să dispun convocarea de îndată a comisiei locale de fond funciar și apoi să fie duse la comisia județeană și de asemenea vom lua legătura și cu Direcția Silvică.
 5. Comisia locală de fond funciar va fi reîntocmită până la sfârșitul săptămânii viitoare
 6. Se va da pădurea pe vechiul amplasament, iar cei ce au luat mai mult decât li s-a cuvenit, vor împărți cu familia, neamurile, etc! #Nu mi se pare corect, etic și moral ca cei ce nu sunt vocali și nici n-au avut anumite informații să rămână pe dinafară.
 7. Pentru orice lămuriri, vă stau la dispoziție: la primărie, telefonic, mesaje, whatsapp, însă nu mereu reușesc să vă răspund imediat ce îmi scrieți (nu înseamnă că nu sunteți importanți, ci pot fi prinsă în alte activități).
 8. NU primarul comunei Cupșeni a dat pădurea Libotinului la RNP, ci există o modificare în Codul Silvic, care prevede faptul că terenurile cu vegetație forestieră ce nu au încheiate contracte de pază, intră în domeniul statului. Așadar, NU EU am făcut legea! II. #Pădurea_de_la_Suciu
 9. Partidele de pe 2021, au fost lichidate: atât cea de 426mc masă lemnoasă pentru populație, cât și cea mică (pentru drumul de acces).
 10. Pentru 2022, avem marcată o partidă de 232,17 mc, partidă ce va fi exploatată după semnarea contractului și de îndată ce condițiile meteorologice vor fi favorabile.
 11. Încă #NU s-a semnat niciun contract cu vreun agent economic, așa cum ați fost anunțați duminică la ședință, deoarece am dorit să văd mai întâi situația cu partida finalizată, să verific câți bani s-au încasat și câtă masă lemnoasă a ajuns la populație.
 12. Astăzi a venit la primărie același agent economic, care a avut contract cu noi și pe partidele anterioare, însă nu aveam la acel moment APV-ul cu semnături, ștampilă.
 13. Banii încasați: o parte au fost depuși de o vreme la primărie, cu o parte (18.600, adică 186 milioane) a venit ieri Ionel Filip și i-a depus la casier.
 14. Ieri am avut o discuție constructivă cu Ionel Filip -care este consilier local. Recunosc că mi-ar fi plăcut să fie și dnu viceprimar, însă dânsul fiind într-un permanent concediu sau preocupat de scandaluri/acuze gratuite și fără fundament despre mine prin presă/site-uri de socializare/mesaje private/radio șant, însă nefiind m-am mulțumit cu prezența dlui consilier.
 15. I-am explicat lui Ionel Filip că ei, cei ce s-au ocupat de partidele de la Suci au cam făcut târguri, vorba aceea românească, pe #blana_ursului_din_pădure, adică: au încasat bani de la populație, #NU doar pe cei 426mc din partida anterioară, ci și pentru partida ce urmează să fie exploatată, cea de 232,17 mc. A înțeles că a greșit oarecum: nu poți târgui ceea ce NU ai, însă are o justificare logică: a vrut să se asigure că lumea nu se supără că de la unii refuză să încaseze. Pe viitor NU cred că mai face târguri de acest gen, sincer!
 16. Se va semna contractul de îndată ce vom avea documentația și prețul va rămâne același.
 17. Banii încasați de la dvs, NU s-au folosit în alte scopuri la primărie, cum am fost acuzați, deoarece nu poți face depășire de venit la buget, dacă nu există acea depășire, însă unii deși sunt consilieri de 6 sau 2 ani, încă n-au reușit să învețe acest lucru. Nu-i nimic, că-i ajutăm!

Lucia Chermezan -primar Cupșeni

30.09.2022

Accesibilitate