Anunț - Depuneri Dosare APIA 2023

Dragi cetățeni ai comunei Cupșeni,

Săptămana viitoare se vor depune dosarele pentru #APIA, la Tg. Lăpuș. Dosarele se depun personal, iar dvs veți fi anunțați din timp (vom afișa listele, atât aici, cât și la aviziere, magazine, centrele de colectare a laptelui).

După cum bine știți, la noi în comună s-a finalizat cadastrarea generală și dvs deja sunteți proprietari cu acte în regulă (aveți cărți funciare =CF). Pe baza acestor CF-uri veți fi sau nu eligibili pentru APIA și NU cum s-a făcut până acum doar declarativ.

Dosarele trebuie să conțină:

  • adeverința de la primărie
  • extrasul dvs de cont, unde vor fi virați banii
  • copie după actul dvs de identitate De asemenea, să aveți cu dvs CF-urile pe care aveți o suprafață mai mare de 30 de ari, deoarece ca și până acum, doar acele suprafețe vor fi eligibile.

DE REȚINUT:

  1. Acolo unde aveți o parcelă sub 30 de ari, însă vă învecinați cu cineva care are o parcelă din aceeași categorie de folosință (arabil, pășune, fânețe, etc) le puteți comasa, adică vă dați unul altuia partea pt a nu pierde banii europeni, iar la plată vă înțelegeți între dvs, neimplicând nici primăria, nici APIA.
  2. Mulți v-ați trecut proprietățile pe copii, iar aceștia sunt plecați în străinătate. Pentru a nu pierde banii APIA, puteți face CONTRACT DE COMODAT. Noi vă dăm formular, iar dvs îl completați și-l semnați.

Pentru orice altă informație, vă stau la dispoziție cu drag!

Cu respect, al dvs primar, Lucia Chermezan

apia.png

25.02.2023

Accesibilitate