Corectii Erori - Cadastrare Generale

Dragi cetățeni ai comunei Cupșeni,

În urma cadastrării generale începută în anul 2020, la nivelul comunei noastre, am devenit prima comună din județ ce a finalizat acest proiect.

Mulțumesc pe această cale dlui director OCPI MM Ovidiu Ștefan, dnei ing Veronica Man, tuturor inginerilor și juriștilor de la OCPI MM, firmei ce s-a ocupat de măsurători, colegilor din primărie și nu în ultimul rând tuturor și fiecărui cetătean în parte pentru implicarea directă sau indirectă.

Ca în orice proiect de amploare are și limite și apar și erori. Unii dintre dvs nu v-ați identificat cu precizie imobilele, alții n-ați reușit să ieșiți în teren, au fost și greșeli de operare a datelor (ex: coincidență de nume).

Legea 7, legea cadastrului, a suferit anumite modificări, modificări ce vin în sprijinul nostru și al dumneavoastră. Prin urmare, cei ce aveți imobile (terenuri, construcții), trecute provizoriu pe Primăria Cupșeni sau pe o altă persoană, puteți face corecția erorii astfel:

  1. Dați o declarație pe propria răspundere în fața notarului că sunteți proprietarul de drept al acelui imobil (știu notarii exact ce trebuie să scrie, doar dvs să spuneți pentru ce doriți să dați acea declarație).

  2. Dacă posesia provizorie este trecută pe altă persoană, acea persoană va da de asemenea o declarație pe propria răspundere (tot în fața notarului) cum că eronat a fost trecută ea și că nu-i proprietar de drept.

  3. Dacă imobilul este trecut pe primărie, nu aveți nevoie de cele enumerate la punctul 2.

  4. Cu acea declarație/acele declarații (după caz) veniți la noi la primărie și vă eliberăm o adeverință.

  5. Cu toate cele enumerate mai sus, mergeți la BCPI Tg Lăpuș (biroul este situat între poliție și cofetăria de pe colț), depuneți actele însoțite de CF-ul deținut și de cărțile dvs de identitate. NU aveți nevoie să mai măsurați imobilul, dacă întreaga suprafață este a dvs. Aveți nevoie de măsurători dacă CF-ul este doar parțial al dumneavoastră.

331147510_3430630553819424_7463769810023686238_n.jpeg

15.02.2023

Accesibilitate