Îndemn la spirit civic

Dragi cetățeni ai comunei Cupșeni,

Aud deseori spunându-se “îmi doresc o țară ca afară”!!! Mă întreb: ce fac eu oare pentru a avea o țară frumoasă, pentru a avea un sat pitoresc, o comună primitoare? Schimbarea începe cu fiecare dintre noi, cu atitudinea și comportamentul pe care-l avem față de mediul înconjurător, față de semenii noștri și nu în ultimul rând față de noi înșine.

Dacă dragostea de țară, de tradiții, de frumos este împletită cu respectul pentru tot ceea ce avem în jur, ne gândim de două ori înainte de a arunca sacul cu gunoi la colț de uliță, în pădure, pe albia râului sau te mai miri pe unde!!! De asemenea, dacă spiritul civic îl ai ca aliat al personalității tale, atunci vei cosi și curăța șantul din dreptul casei/proprietății tale și te vei gândi de două ori înainte de a-ți astupa șanțul (dacă nu este șanț, apa vine pe drum/uliță, spală piatra sau distruge asfaltul)!

Dacă fiecare ar lua aminte la ceea ce am scris și s-ar conforma, am avea o comună mai frumoasă, am respecta legea și ne-am schimba anumite metehne ce nu aduc beneficii nimănui!

Al vostru primar, Lucia Chermezan (Butcure)

18.05.2022

Accesibilitate