Informare 2

Dragi cetățeni ai comunei Cupșeni,

Fac apel la înțelegerea, înțelepciunea și devotamentul dvs și vă rog din suflet să vă implicați în proiectul de cadastrare generală gratuită!

Nu este suficient că ați fost la măsurători anul trecut și că apoi v-ați identificat parcelele, ci este imperios necesar să veniți să vă vizualizați proprietățile (parcelele).

Haideți să vă explic cum stă treaba: există un registru cu opis-uri, acolo dvs trebuie să vă identificați (după nume, prenume, data nașterii, adresa din buletin), iar în dreptul dvs sunt scrise mai multe numere (sunt numerele date parcelelor). Acele numere trebuiesc căutate pe hărți, pe sectoarele cadastrale pe unde aveți terenuri.

Unde lucrurile sunt în ordine, doar vă treceți într-un registru că v-ați identificat proprietățile.

Acolo unde s-au produs modificări (ex: se trece de pe tată pe fiu sau există act de vânzare-cumpărare, se aduc acte doveditoare: copii după cărțile de identitate , act de vânzare-cumpărare, adeverință din registrul agricol) și se face o cerere de rectificare (avem model) și totul se rezolvă.

Dacă din greșeală s-a trecut pe dvs o proprietate ce nu vă aparține, se depune o cerere de renunțare (există model la noi).

Dacă este ceva în neregulă: există neînțelegeri cu vecinii de proprietate, nu sunteți mulțumiți de măsurători, nu există cale de împăcare, acolo se va întocmi cerere de contestație și se va consemna un litigiu, pe care-l va rezolva doar instanța.

Mai greu este pentru cei ce sunteți plecați din țară. Spre dvs vin cu rugămintea să vă trimiteți o persoană care vă cunoaște proprietățile, deoarece este cel mai cinstit așa. Atât eu personal, cât și colegii ce se ocupă cu cadastrarea vă stăm la dispoziție, însă efectiv nu avem cum să vă identificăm noi proprietățile si să vă asigurăm că totul este în regulă. Colegii ce sunt zi de zi la locurile cu afișajele nu au cum să țină legătura cu dvs telefonic, deoarece îi ajută pe cei din sală cu actele.

Deși au fost o grămadă de zvonuri că există foarte multe greșeli, că-s încurcate toate, azi m-am lămurit că lucrurile nu-s chiar așa!

Îmi cer scuze dacă textele mele plictisesc, dacă vă răpesc prea mult timp citindu-le, dar am vrut să explic cât mai pe înțelesul tuturor, pentru a veni în sprijinul dvs! Începând de săptămâna trecută, am dat zeci de telefoane în întreaga Europă, tocmai pentru a vă aminti că este foarte important să colaborăm

Vă mulțumesc toturor celor ce mi-ați răspuns și celor ce mi-ați promis că vă interesați de ceea ce este al dvs!

Cu deosebit respect, a dvs Lucia Butcure - primar Cupșeni

29.03.2021

Accesibilitate