Probleme Rețeaua de Apă

Dragii mei,

Astăzi doresc să vă împărtășesc o poveste care ar trebui să ne sensibilizeze și să ne aducă aminte de cât de prețioasă este APA și cât de important este să ne respectăm unii pe alții.

Ieri seară, am constatat cu bucurie că bazinul era plin de apă curată și limpede. Totuși, astăzi, când am fost informați că în Cupșeni, Pe Poderei nu urcă apa, am verificat bazinul din nou și am constatat cu dezamăgire că bazinul este gol. M-am întrebat cum s-a putut întâmpla așa ceva într-un interval atât de scurt?!? Răspunsul a devenit evident pe măsură ce am observat comportamentul celor din jur.

Unii dintre noi își udă grădinile abundent și fără măsură, ignorând faptul că apa este un dar neprețuit. Fiecare strop de apă aruncat în zadar pe asfalt sau irosit în exces în grădină reprezintă o picătură de viață pe care o risipim. În timp ce unii oameni se bucură de luxul de a avea grădini înfloritoare, alții nu au apă pentru a-și potoli setea.

Respectul, dragi prieteni, este valoarea care pare să fi dispărut. Într-o lume în care suntem interconectați mai mult ca niciodată, ar trebui să ne pese de nevoile celor din jur și să acționăm în consecință. Fiecare dintre noi ar trebui să aibă conștiința și responsabilitatea de a economisi apă și de a o utiliza cu înțelepciune.

Până ce vom învăța aceste aspecte, vom suferi cu toții: se închide apa, pentru ca bazinul să se umple! Haideți să ne aducem aminte că apa este viață și că fiecare om merită acces la ea. Haideți să ne unim eforturile pentru a proteja și a distribui apa în mod egal, astfel încât niciunul dintre noi să nu sufere din cauza lipsei acestui dar neprețuit.

Hai să fim modele de solidaritate și să luăm măsuri pentru a păstra echilibrul natural al resurselor noastre. Să fim generoși în folosirea apei, dar și în grijă față de cei din jurul nostru. Să fim cei care inspiră schimbarea și care duc această sensibilizare mai departe. Să ne amintim că, într-o lume în care apa este tot mai rară și respectul se diminuează, fiecare gest de economisire și de iubire față de aproapele nostru contează.

Fiecare dintre noi poate face o diferență și împreună putem construi o lume mai bună.

08.07.2023

Accesibilitate